Gå direkte til indhold

Velkommen til EK - Erhvervsaka­demi Køben­havn

KEA og Cphbu­si­ness er blevet til Erhvervs­aka­demi København (EK).

1. juli markerer den første officielle dag for Danmarks største erhvervsakademi.

Med 20.000 studerende på fuldtid- og deltidsuddannelser er EK ikke bare Danmarks største erhvervsakademi, men også blandt de største uddannelsesinstitutioner i landet.

Erhvervsakademi København er resultatet af sammenlægningen af Københavns to erhvervsakademier, KEA og Cphbusiness. 

Alle nuværende udbudte uddannelser fortsætter på EK, og alle nuværende studerende kommer til at fuldføre deres uddannelse som planlagt – blot med et afgangsbevis fra EK, hvis man færdiggør uddannelse efter sommeren 2025.  

Rektor på EK, Steen Enemark Kildesgaard – der hidtil har været rektor på KEA – er stolt af, hvor hurtigt de to organisationer har fundet sammen, og ser frem til at byde velkommen til de første nye studerende på EK i august.

"I dag fejrer vi kulminationen på en proces, der begyndte sidste forår. Vores udgangspunkt var, at vi sammen har kræfter til at løfte opgaver på en helt anden skala i både bredden og dybden. Undervejs i processen er vi kun blevet bekræftet i, at både studerende, medarbejdere og erhvervslivet er bedre tjent med et samlet erhvervsakademi – og jeg tror på, at vi endnu kun har skrabet i overfladen af, hvad vi kan sammen," siger Steen Enemark Kildesgaard og fortsætter:

"EK er først og fremmest blevet til for at give studerende de bedste rammer for uddannelse og for at give erhvervsrettet forskning de bedste vilkår. Så selvom 1. juli er vores første officielle dag som ny organisation, så glæder vi os mest af alt til august, hvor nye og gamle studerende træder ind ad dørene på EK for første gang."

Steen Enemark Kildesgaard

Steen Enemark Kildesgaard

Rektor, Erhvervsakademi København

EK er først og fremmest blevet til for at give studerende de bedste rammer for uddannelse og forskning.

Ole Gram-Olesen, der hidtil har været rektor på Cphbusiness, fortsætter på EK som prorektor. 

"At lægge to institutioner af vores størrelse sammen er en stor opgave. Men det giver så meget mening, fordi vi som ét erhvervsakademi kan tilbyde flere muligheder for den enkelte studerende. Samtidig får vi bedre muligheder for udvikling af uddannelser og forskning – og et mere solidt økonomisk fundament til at arbejde med kvalitet og trivsel. Og dermed også en endnu bedre partner for erhvervslivet," siger Ole Gram-Olesen.

EK bliver søsat med en ambition om at skabe et samlingspunkt for erhvervsrettet uddannelse og forskning i Region Hovedstaden. 

Udgangspunktet har været to ligeværdige institutioner, der sammen har potentiale til at blive til noget større end sine enkeltdele, fortæller Charlotte Lundblad, der fortsætter som bestyrelsesformand for EK efter at have været bestyrelsesformand på Cphbusiness. 

"KEA og Cphbusiness har på lange stræk været sammenlignelige. Vi har haft cirka samme størrelse, og vi har udbudt nogle af de samme uddannelser. Alligevel har vores profiler været forskellige – og vi tror på, at vi komplementerer hinanden virkelig godt. Som ét erhvervsakademi forener vi de merkantile og teknisk-produktionsrettede områder, og det giver en masse nye muligheder. Men først og fremmest sikrer det, at vi kan levere den innovationskraft og kompetenceudvikling, erhvervslivet har brug for," siger Charlotte Lundblad.

Hun bliver bakket op af Jannik Frank Petersen, der er forbundsformand i Teknisk Landsforbund og indtræder som ny næstformand i bestyrelsen på EK. 

"Vi lever i et omstillingssamfund, hvor du både skal vide og kunne. Det er vigtigere end nogensinde før, når hastige forandringer stiller øgede krav til kompetencer inden for områder som AI, digitalisering og grøn omstilling. EK står med alle de rigtige forudsætninger for at kunne udvikle uddannelser og forskning til tidens udfordringer. Det glæder vi os til at udfolde i de næste mange år." 

Ole Gram-Olesen

Ole Gram-Olesen

Prorektor, Erhvervsakademi København

At lægge to institutioner af vores størrelse sammen er en stor opgave. Men det giver så meget mening, fordi vi som ét erhvervsakademi kan tilbyde flere muligheder for den enkelte studerende.

Kontakt forkommentarer

Steen Enemark Kildesgaard, rektor på Erhvervsakademi København: tlf. 40 42 88 84

Charlotte Lundblad, bestyrelsesformand på Erhvervsakademi København: tlf.  29 23 47 11

Fakta omErhvervsakademi København

  • 20.000 studerende på fuld- og deltidsuddannelser (11.500 på fuldtid, 8500 på deltid)
  • Udbyder uddannelse inden for byggeri og energi, finans og økonomi, teknik og miljø, design og oplevelse, handel og markedsføring, digital og efteruddannelse.
  • Akkrediteret med nuværende institutionsakkrediteringer
  • 900 ansatte
  • Årlig omsætning: Ca.  900 mio. Kr.
  • Udbudssteder: København K, N, NV, Ballerup, Hellerup, Lyngby, Hillerød og Rønne